Sertifisering, Resertifisering og

periodisk kontroll av skipskraner og utstyr.

Technimars Sakkyndig personer (A- og B-mann) utfører kontroll med størst mulig faglig integritet, teknisk dyktighet og uavhengighet, samtidig som vi ikke lar oss utsette for noen form for påtrykk eller tilskyndelser som kan påvirke vurderingen eller resultatene av kontrollen. Selv om vi er "autorisert verksted" er vi ikke utstyrsleverandør eller serviceverksted som skal selge nytt utstyr eller kanskje unødvendig service/reparasjoner. Hensikten med den sakkyndige kontrollen er å kartlegge eventuelle kritiske feil og mangler på det aktuelle arbeidsutstyr.

Skipskraner:

 

Skipskraner blir ofte brukt på en helt annen måte enn fast fundamenterte kraner på land. De oppereres i de tøffeste miljøene, salt og vann tærer på de mest utrolige steder. Fundamentet (fartøyet) ligger aldri i ro og lasten trekkes og dras i alle retninger. En skipskran har ned mot 50% av levetiden av en tilsvarende landbasert kran!

 

Vi har lang og bred erfaring fra kontroll og bruk av skipskraner, og vet hvilke påkjenninger disse får igjennom et tøft liv. Ikke la din sikkerhet utsettes for tilfeldigheter. Selv om en sakkyndig kontrollør kan utføre periodisk kontroll av kraner ombord på fartøy under LOA15m, kan de IKKE ny- eller resertifisere kran etter montering, ombygging eller reparasjon. Type A og B godkjenning er personlig og kan IKKE overdras til andre, hverken utenfor eller i samme bedrift. Det er eiers ansvar å påse at kontrolløren har de rette godkjenninger.

 

 

 
Capstans, vinsjer, ankerhåndteringssystemer og slepe- og spesialutstyr:

Capstans (nokkevinsj), varpevinsjer og andre dekksvinsjer er katogorisert av både Arbeidstilsynet og Sjøfartsdirektoratet som "farlig utstyr" og skal sertifiseres og kontrolleres på lik linje med annet løfteutstyr.

 

Bildet viser en hydraulisk koblingsskive-holder for service på mære-fortøyninger. Denne innretningen eies av Frøy Akvaservice AS som har utviklet konseptet. Den er produsert av Kværnhusvik skipsverft AS, tegnet og sertifisert av Technimar AS.

Dette er et godt eksempel på at eier har lagt stor vekt på sikkerhet, da alle komponenter og risikomomenter er plassert på utsiden av skansekledning.

 

 

Slepe og ankerhåndteringssystemer:

 

Slepeutstyr, -krok og -winsjer og ankerhåndteringsutstyr er gjenstand for årlig kontroll

 

 

Løfteredskaper:

 

Løfteredskaper er kanskje de mest oversette innretningene vi har i bransjen. Men alt utstyr beregnet for løfting skal kontrolleres og sertifiseres etter gjeldende forskrifter. Mye av det utstyret som i dag brukes rundt om kring på norske arbeidsplasser er ikke beregnet for løft og noe er direkte ulovelig.

Det skal ofte et trenet øye til for å se defekter på utstyret som kan få katastrofale følger under ett løft.

 

Vi utfører kontroll og sertifisering av alle typer løfteredskaper til vanns og til lands.

 

Om ønskelig er vi også behjelpelig med å lage lagersystemer for ditt løfteutstyr slik at du tilenhver tid har full kontroll på utstyret ditt. Dette gir økt sikkerhet, bedre økonomi og økt HMS-fokus innad i bedriften. Det er detaljene som teller i det lange løp!

 

 

Telefon

 

Technimar:

Telefon: (+47) 73 85 17 00

Mobil: 958 34 380 / 472 79 091

NautiCAD:

Kristiansund

Telefon: 95744377

Adresser

Post og Besøksadresse:

 

TECHNIMAR AS

Skippergata 7

7042 Trondheim, Norway

post@Technimar.no

NautiCAD as 
John Kleivset 
Demningen 22 
6518 Kristiansund 

Følg Oss

Følg Technimar på sosiale medier

  • Facebook Social Icon

Godkjent av Sjøfartsdirektroratet som Godkjent Kontrollorgan og av Norsk Sertifisering AS som sakkyndig bedrift.

Medlem av KranTeknisk Forening

Cookies/info.kapsler

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Ved at du fortsetter å bruke Technimar.no, forutsetter vi at du samtykker til dette.

  • Linkedin Sosiale Ikon

© 2014-2020 Webdesign by Technimar.no